Цікаві статті

Видатний англійський вчений Ісаак Ньютон

e-mail Друк

Ісаак Ньютон народився 4 січня 1643 року в селі Вулстроп (біля міста Грентема) в родині дрібного фермера. Батько помер ще до народження сина. Ісаак був дуже кволою дитиною і ніхто не вірив у те, що він житиме. Першу науку Ісаак проходив у сільській школі, а у 12 років його віддали до найближчої міської школи у Грентемі. Спочатку Ісаак вчився погано і невідомо, як склалася б його доля, якби не випадок, що трапився з ним у школі. Один з однолітків Ісаака побив його під час суперечки. Ісаак дуже переживав, що не може відплатити, бо кривдник був значно сильнішим. Тоді Ньютон вирішив зробити інакше: перевершити суперника у навчанні. Невдовзі наполегливою працею він досяг своєї мети: вчителі та директор школи прилюдно визнали його найкращим учнем.

Останнє оновлення ( Четвер, 14 червня 2018, 17:49 ) Детальніше...
 

Роль математики в повсякденному житті

e-mail Друк

Джеремі Кун, доктор Іллінойського університету в Чикаго спробував пояснити навіщо математика потрібна в повсякденному житті. Своїми роздумами поділився у власному блозі.

Останнє оновлення ( Середа, 13 червня 2018, 14:57 ) Детальніше...
 

Льюіс Керролл - професор математики

e-mail Друк

Льюіса Керролла ми знаємо передусім як автора двох “Аліс” – в Країні Чудес і в Задзеркаллі, хоча про себе він говорив передусім як про вченого. І був досить відомим у наукових колах професором математики, чим дуже розчарував англійську королеву. Прочитавши тільки-но видану «Алісу», королева була в захваті і звеліла принести їй інші роботи талановитого автора. Яким же ж було її здивування, коли ними виявилися праці з математики! До слова, крім виконання обов’язків викладача математики і логіки при Оксфордському університеті, Керролл працював ще й університетським дияконом.

Lyuis-Kerroll-1865-god

Останнє оновлення ( Понеділок, 27 січня 2020, 07:55 )
 
Більше статтей...
Сторінка 3 з 4