Цікаві статті

Андре Марі Ампер

e-mail Друк

Французький фізик, творець основ електродинаміки — так його називають, саме цим він відомий. Проте хтозна — можливо, Андре Ампер міг би стати геніальним поетом чи біологом. В юності він обожнював читати художню літературу, а в останні роки життя захоплювався біологією та геологією. Утім, перемогли все ж таки фізико-математичні науки. Що й казати — до 12 років малий Андре самостійно опанував основи вищої математики!

Останнє оновлення ( Понеділок, 20 січня 2020, 13:43 ) Детальніше...
 

Карл Теодор Вільгельм Вейєрштрасс

e-mail Друк

Карл Теодор Вільгельм Вейєрштрасс (нім. Karl Theodor Wilhelm Weierstraß; 31 жовтня 1815 — 19 лютого 1897) — німецький математик. Професор Берлінського університету (з 1856). Дослідження Вейєрштрасса присвячені математичному аналізу, теорії функцій, варіаційному численню, диференціальній геометрії й лінійній алгебрі. Вейєрштрасс розробив систему логічного обґрунтування математичного аналізу на основі побудованої ним теорії дійсних чисел. Він систематично використав поняття верхньої й нижньої границі та граничної точки числових множин, дав строге доведення основних властивостей функцій, неперервних на відрізку, і ввів у загальний вжиток поняття рівномірної збіжності функціонального ряду.

Останнє оновлення ( Понеділок, 20 січня 2020, 13:24 ) Детальніше...
 

Білл Гейтс – кілька цікавих фактів

e-mail Друк

Складно уявити, що знайдеться така людина на землі, яка б не чула про геніального американського підприємця, про творця найбільшої IT-корпорації Microsoft Білла Гейтса (Bill Gates). Більшість з нас в першу чергу знають його, як одного з найбагатших людей у світі. Крім цього Білл є вельми щедрим громадським діячем, філантропом і дуже талановитим бізнесменом. Але деякі факти про нього рідко представляються розголосу і будуть цікаві далеко не кожному. Однак саме вони характеризують його як особистість і демонструють його добродушний характер.

Останнє оновлення ( Понеділок, 28 жовтня 2019, 11:55 ) Детальніше...
 
Сторінка 1 з 4